Wie is professor Roodsnavel?

Mijn naam is Harry Vogel. Vanwege mijn achternaam en omdat ik soms een rode neus draag, heb ik de naam Professor Roodsnavel ‘geadopteerd’ als artiestennaam. Ik treed regelmatig op als goochelaar voor kinderen, volwassenen, Anders begaafden, ouderen en in een christelijke context. Daarnaast ben ik in het dagelijks leven werkzaam in het onderwijs en bezoek via de stichting Magic Care, kinderen in het ziekenhuis.

Wat ik regelmatig hoor is dat mensen mijn optredens waarderen vanwege mijn ontspannen stijl, droge humor en persoonlijke benadering. Ik wil geen clown zijn die mensen voor schut zet, maar vind het leuk om mijn verwondering en plezier met de verrassende goocheltrucs te delen.

Vanaf mijn jeugd ben ik werkzaam in kinder- en tienerwerk en ik heb veel ervaring opgedaan met goochelen en het spelen van typetjes. Daarnaast vind ik ballonmodelleren leuk en maak daar mooie ballonfiguurtjes mee.

Waarom doet hij goocheltrucs?

Goocheltrucs doen de mens verwonderen, ze laten zien dat schijn kan bedriegen en dat is ook een hoopvolle gedachte: er is soms meer mogelijk dan het lijkt!. Een lach doet de traan even vergeten, een fijn moment voor de kinderen én voor u. Ik heb ervaren dat het goochelen het zelfvertrouwen vergroot, daarom laat ik graag kinderen bij mijn trucs helpen. Doordat zij even de ster van de show zijn, kunnen zij dit ook ervaren.

Wat is zijn inspiratiebron?

Misschien verrast het u, of misschien juist niet, dat één van mijn inspiratiebronnen mijn geloof in God / Jezus en in de Bijbel is. Wat ik leer uit de Bijbel is onder andere om een hoopvol en positief mens te zijn. Eén van mijn lijfspreuken is: Een vrolijk hart brengt een lach op het gezicht (Spreuken 15:13). Iedereen hoort erbij en iedereen mag er zijn zoals hij / zij is. Dit soort gedachten inspireren mij om met de goocheltrucs een lach te verspreiden.

Ik ben overigens geen prediker. Alleen als er expliciet om wordt gevraagd komen er Bijbelse thema’s terug in mijn optredens. En uiteraard treed ik met alle plezier op voor iedereen, ongeacht geloof, cultuur, geaardheid of wat dan ook.

Ik heb een andere vraag

Mocht u nog andere vragen hebben, dan beantwoord ik graag al uw vragen en denk met u mee over de mogelijkheden. Geef mij een belletje, stuur een e-mail of gebruik het contactformulier!

Verbonden aan

Professor Roodsnavel is verbonden aan: